Powered by Jasper Roberts - Blog

Tomat- och fetaostsallad

Godkväll allihopa...
 
Idag har det varit tröttmössan på större delen av dagen och jag slocknade i soffan ikväll ungefär samtidigt som barnen gick och lade sig. Jag var iväg med sonen på hans allra första Bamsegympa ikväll och det var en hit! Ja, alltså efter en stund dvs - först var han mest blyg och stod med armarna i kors, men när redskapen kom fram släppte han sina armar och hängde på med stor iver. Det var rep, plintar, balansgång och diverse andra skojigheter och när jag frågade honom efteråt om han ville komma dit igen fick jag ett rungande ja till svar! Så nu har jag anmält honom till vårterminen och det blir gympa en gång i veckan för min lilleman. 
 
I övrigt har jag inte gjort så mycket idag känns det som? Jobbat så klart, och jag serverade mozzarellabiffar i tomatsås med klyftpotatisar och en tomat- och fetaostsallad till lunch där idag. Jag hade ett gäng härligt doftande Romanticatomater på kvist att tillgå, så jag dressade dem på enklast möjliga sätt tillsammans med fetaost. Mums säger jag bara!
 

Tomat- och fetaostsallad

 
4 portioner
 
  • 250 gram småtomater (romantica eller körsbärstomater exempelvis)
  • 150 gram tärnad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk basilika
  • salt och peppar
 
  1. Kvarta ner tomaterna och blanda dem med fetaosten.
  2. Blanda samman olja och basilika med lite salt och svartpeppar och häll dressingen över salladen. Blanda runt.
  3. Låt stå en stund innan servering.
 
Jättegod att servera till mer eller mindre alla kött- och kycklingrätter. 
 
 
Nu är det minsann dags för sängen för min del - jag har en dag på jobbet framför mig imorgon också. Jag hoppas innerligt att snön fortsätter lysa med sin frånvaro och  jag fortsätter hålla tummarna för ännu en barmarks-dag!
 
Godnatt där ute! Sov så gott allihopa!