Powered by Jasper Roberts - Blog

Sweet chili- och honungsglaserade tjocka revben

God eftermiddag fredag!
 
Helgen är här igen, och nu kommer det i vanlig ordning gå med full fart framåt mot måndag igen, eller vad säger ni? Själv är jag ledig idag, men jobbar å andra sidan hela helgen och inte ledig förrän på onsdag igen, men det ska nog gå bra det med ska ni se. 
Idag har jag och barnen varit hemma och tagit det lugnt. Vi har ätit amerikanska pannkakor till lunch och nu har vi precis varit iväg till affären och fyllt på i skafferiet lite för jag kände för att baka. Vet inte riktigt vad det bli ännu, men evetuellt både lite småkakor och någon mjuk kaka. Kanske får jag för mig att baka bröd med när jag och Kitchen Aiden ändå är i farten. Vi får vad det blir av det helt enklet - håll utkik på Instagram:
 

@vardagsmatalajess

 
där det garanterat dyker upp bilder på bakverken under eftermiddagen och kvällen. 
Så klart dyker det även i vanlig ordning upp bild på middagsmaten... Dvs, när jag väl bestämt mig för vad det ska bli för middag ikväll. Jag har nämligen inte riktigt bestämt mig för det heller, inte än. Det enda jag vet är att det inte blir fredagstacos i alla fall, med tanke på att vi åt tacosallad igår kväll.
 
Vad ska ni själv äta idag? Inte bestämt er ni heller kanske?
Får jag föreslå revben till middag då? Ja! Gör revben! Goda saftiga revben glaserade med sweet chilisås och honung. Det är helt klart dagens hetaste fredagsmiddagstips. Har ni inga revben hemma? Glazen passar precis lika bra till kycklingklubbor!!
 

Sweet chili- och honungsglaserade tjocka revben

 
4 portioner
 
  • ca 600 gram tjocka revben
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
 
  1. Salta och peppra reveben runt om och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Rör ihop honung, sweet chilisås, soja, olja och pressad vitlök.
  3. Skär lök och morot i grova klyftor/bitar och lägg runt omkring revbenen i formen.
  4. Pensla revebenen med glazen.
  5. Stek i ugnen på 175 grader i minst 1 timme. Lägg på alumimniumfolie om köttet börjar bli för mörk (sockret i honungen och sweet chilisåsen bränns lätt vid lång tillagning).
 
Skär upp köttet och servera tillsammans med de ugnsstekta morötterna och evetuellt potatis eller ris och en god sallad.
 
 
Jag önskar er en riktigt bra helg mina vänner! Kramar till er alla.