Powered by Jasper Roberts - Blog

Mozzarellabiffrar i tomat- och zucchinisås

Välkommen fredag!
 
Ja, nu är äntligen fredagen här igen, och med den lediga dagar för de flesta! Vad ska ni hitta på i helgen? Själv har jag en ganska fullspäckad helg framför mig... Lördagen ska spenderas med vänner - först bio med barnen och sen ska jag bjuda på middag här hemma framför Melodifestivalen imorgon kväll. På söndag ska jag jobba några timmar och sen ska jag spendera eftermiddagen med att baka födelsedagsfika som min son ska få ha med sig och bjuda förskolekompisarna på måndag när han fyller år.
Ikväll hade jag egentligen också planer - kalasplaner - att åka ner till min guddotter som fyller 17 år idag. Det är dock 10 mil dit, och med tanke på att det tog mig närmare en timme att köra de två milen hem från jobbet idag eftersom det är så halt ute så fick jag tyvärr stanna hemma från kalaset. Det känns så himla taskigt, och jag ville verkligen åka dit, men det hade känts ännu värre om jag kört halkat av vägen. Så jag får se till att fira henne en annan dag istället.
 
Fredagskvällen kommer med andra ord istället spenderas här hemma, med familjen. Jag tänkte göra Tacotårta till middag ikväll. Recept dyker upp här på bloggen så klart inom det närmaste, men kolla in bilder på Instagram så länge vet jag! 
 

@vardagsmatalajess

 
Det är egentligen ganska sällan vi äter tacos på fredagar (eller över huvud taget egentligen), men en arbetskamrat sa på jobbet idag att de skulle äta tacos hemma, så då blev jag också sugen på det. Om man inte vill ha tacofredag då? Ja, då finns det så klart en hel värld full av spännande maträtter man kan äta istället, eller hur? 
Idag tänkte jag att jag skulle tipsa om en favorit här hemma! Härligt goda och saftiga biffar i en riktigt smakrik och vackert färgsprakande tomatsås - med min favoritgrönsak i: zucchini! Denna härligt goda zucchini som jag bara inte kan få nog av i all sin enkelhet. 
 

Mozzarellabiffar i tomat- och zucchinisås

 
Mozzarellabiffar:
ca 8 biffar
 
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 200 gram mozzarella
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • ca 1 tsk salt
  • ca 1 krm svartpeppar
 
  1. Riv löken och mozzarellan (eller köp riven mozzarella). 
  2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma smeten till 8 biffar och stek tills de är genomstekta, eller bryn dem lätt och stek dem färdiga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter beroende på storlek.
 
 
Tomat- och zucchinisås:
 
  • 500 gram finkrossade tomater
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 100 gram cream cheese
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3-4 msk basilika
  • ev 0,5 msk strösocker
  • salt och peppar
 
  1. Tärna zucchinin och paprikan. Fräs dem tillsammans med pressad vitlök i en kastrull.
  2. Häll över tomaterna och låt koka upp.
  3. Rör ner cream cheesen så den smälter.
  4. Krydda med buljongtärning, basilika och socker. Låt småputtra tills zucchinin är mjuk.
  5. Lägg i köttbullarna i såsen och låt dem koka med i ca 5 minuter på slutet.
  6. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Tips!
Gör gärna biffarna i förväg och lägg sedan ner dem i en ugnssäker form. Häll tomat- och zucchinisåsen på biffarna och värm tillsammans i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.
 
Servera exempelvis tillsammans med hemmagjorda klyftpotatisar, en tomat- och fetaostsallad och lite kokt brysselkål. Helgmat deluxe!