Powered by Jasper Roberts - Blog

Stekt kycklingfilé med champinjonsås

Godmorgon mina vänner!
 
Idag är det ju sopptorsdag hela långa dagen, och japp, på jobbet kommer jag även denna torsdagen servar soppa faktiskt! Idag kommer det bli fisksoppa med hemmabakade havrerutor med ost till. 
Här på bloggen tänkte jag dock frångå sopptraditionen och istället komma med ett tips inför den stundande helgen! Här är ett litet förslag på helgmiddag som man egentligen gott och väl hinner med att tillaga även i veckorna då den är både lätt- och snabblagad, men den känns lite extra lyxig! Så, passa på att göra den på lördag eller söndag vet jag, och njut lite extra av middagen och ledigheten! 
 

Stekt kycklingfilé med champinjonsås

 
4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 gram champinjoner
  • 5 dl vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca 0,5 krm vitpeppar
 
  1. Skala och finhacka löken, och fräs den sedan glansig i en kastrull.
  2. Skiva champinjonerna och låt dem fräsa några minuter tillsammans med löken.
  3. Häll över vatten och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt vinet och låt koka upp. Koka tills såsen reducerats till halva mängden.
  4. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt koka ihop.
  5. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med stekt kycklingfilé och exempelvis potatisgratäng och en god krispig sallad.
 
 
På återseende!