Powered by Jasper Roberts - Blog

Luciafika

God Luicamorgon gott folk!
 
Lucia och saffran går lite hand i hand tycker jag, kanske just på grund av, eller tack vare, lussebullarna. Ja, jag förknippar helt enkelt Lucia med saffranssmakade godsaker till kaffet! 
 
Vad säger ni? Tycker ni om saffran? Jag älskar saffran verkligen, både i mat och bakverk och använder det gärna och ofta. Speciellt till Lucia som sagt. Vi firade ju egentligen Lucia redan igår då vi var på barnens förskola och tittade på deras Luciatåg där. De fina små barnen som sjöng så fint och som vi sedan åt lussebullar tillsammans med, till frukost. 
Idag lussefikas det nog på många håll runt om i landet, ska ni göra det hemma hos er? Kanske vill ni ha ett alternativ till lussebullarna, eller bara något annat att göra dem sällskap på fikabordet. Ja, då har jag några tips till er på andra välsmakade gyllengula bakverk - låt saffranet flöda! 
 

Luciafika



Lussebullar - Klassikernas klassiker efter luciatåget runt om i landet, och visst är de goda! 
 
Saffranskladdkaka - Kladdkaka är alltid gott, ja, faktiskt alltid! Denna ljuvligt gula med smak av saffran är så klart inget undantag och gör sig ypperligt bra till kaffet. 
 
SaffranssockerkakaTa och vispa samman denna goda kakan, som är så saftig så man knappt tror det är sant när man biter i den! Jo, jag lovar!! Hemligheten? Smöret så klart - icke att snålas med i detta fallet!
 
Saffransbullar med chokladgömma - Klassisk sockerbulle smaksatt med luciasmak. Dessutom, en krämigt chokladig gömma i mitten av bullen. Mer kan man väl knappast begära?
 
Saffranssnittar-Små, sega, gyllengula snittar. Perfekt för den som bara vill ha något litet och enkelt till luciakaffet! 
 

Glad Lucia från mig och mina små lussebarn!

 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


#1 - - jenny:

Saffran är väldigt gott. Älskar allt med saffran i. Gjorde saffranskola för ett par dagar sedan, som blev väldigt goda. Ha en fortsatt bra Lucia. // J
http://mattzzon.blogspot.se/2014/12/saffranskola.html