Powered by Jasper Roberts - Blog

Korvfajitas

Äntligen fredag eftermiddag!
 
Nu är slutspurten över för de flesta av oss... Sista arbetsdagen innan julledigheten är (snart) över! Nu ska vi bara njuta av julen och familjen och vännerna som omger oss. Eller ja... Vi ska så klart julstöka en massa i helgen och de kommande dagarna för att göra oss redo för att kunna njuta av det där myset först...
Har ni någon julkänsla än? Min har verkligen inte infunnit sig! Kanske för att det inte är någon snö ute? Jag vet inte... Nu tycker jag visserligen verkligen inte om snön, men även jag kan ju faktiskt medge att det blir mer julkänsla med snö utanför fönstret. Nåja, kanske hinner den komma än innan onsdag? Vi får se.
 
Mitt i allt julstök så måste vi ju hur som helst äta lite mat också, eller vad säger ni? Idag föreslår jag att vi skippar fredags-tacosen till förmån för en god korvfajitas istället. Lite samma stuk så klart, och det går precis lika snabbt att tillaga som den vanliga tacomiddagen. men med en helt annat smak! Smakrik korv inbäddad i en gyllengul paprikafräs, allt omlindat av tortillabröd, ja, det är en fredagsmiddag som heter mer än duga!
 

Korvfajitas


4 portioner
 
  • 500 gram grillkorv
  • 2 små gula lökar
  • 2 gula paprikor
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 lime
  • 1,5 msk flytande honung
  • salt och peppar
 

  1. Skiva löken och paprikorna tunt. 
  2. Stek paprikan och löken i lite olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt flytande honung och smaka av med salt och peppar. 
  4. Skiva korven och skala och hacka vitlöken. 
  5. Stek korven tillsammans med vitlök, spiskummin och finhackad chili. 
  6. Riv skalet av limen och rör ner det i korven tillsammans med pressad saft från limen. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera korven och paprikaröran i tortillabröd tillsammans med gräddfil och morotsstavar, eller andra grönsaker efter smak och tyckte.
 

Instagram: @vardagsmatalajess