Powered by Jasper Roberts - Blog

Fläskfilé i lingonsås

God helgmorgon allesammans!
 
Lördag igen, och den sista lördagen detta året dessutom... Passa på att njuta lite extra bara för det tycker jag. Nästa vecka väntar ännu en kortvecka för de flesta av oss med tanke på att det är röda dagar kring Nyår, men det betyder inte att man bör njuta av helgen för det. Helg är helg, och alltid skönt! Dessutom är ju mellandagsrean i full gång nu, och jag ska erkänna att jag var inne och shoppade en sväng redan igår efter jobbet. Om jag hittade något? Det gör man väl alltid. ;-)
 
Hur som helst, på tal om Nyår nästa vecka... Vad ska ni hitta på? Vara hemma och ta det lugnt, eller blir det festligheter? Är ni kanske bortbjudna eller ska ni ha gäster hemma hos er och stå för middagsbjudning?
Denna rätten bjöd min kära vän Maria mig och min familj på för ett tag sedan när vi var där på middag. Jag skojar inte mina vänner, detta är något av det absolut godaste jag någonsin ätit! Allvarligt! Jag skulle ha kunnat sitta och bara sleva i mig av den goda såsen! Helt fantastiskt gott verkligen och om ni bara en gång vill tro mig när jag säger att ni måste prova, så är det nu och denna rätten! 
Varför inte servera den tillsammans med en krämig och god potatisgratäng på självaste Nyårsafton nästa vecka? Passa på att bjud medan ni har gäster och jag lovar att de kommer bli imponerade och lämnade tallrikarna renslickade! Jo, det ÄR så gott verkligen! 
 

Fläskfilé i lingonsås


4 portioner
 
  • 600 gram fläskfilé
  • 4 dl grädde
  • 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 msk kinesisk soja
 
  1. Putsa filén och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Blanda samman grädde, lingonsylt, soja och smulade buljongtärningar.
  3. Häll såsen över köttet.
  4. Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
 
Servera tillsammans med exempelvis klyftpotatis, potatisgratäng eller ris och en god sallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook