Powered by Jasper Roberts - Blog

Körsbärstomat- och basilikasås

Hej alla fina!
 
Hoppas ni har en bra torsdag? Min har gått i ett verkligen, och jag älskar det! Jag har haft en lugn och skön förmiddag tillsammans med en av mina bästa vänner! Vi började dagen med att uträtta ärenden, och sen körde vi till Grand Samarkand där vi åt lunch och fikade på Askelyckan - det blev en enkel fralla och kaffe för min del, ja, och en kaka till "efterrätt". Sen gick vi runt och kikade i lite butiker när vi ändå var där innan vi körde hem igen. En perfekt avslappnad start på dagen helt enkelt. 
 
Just nu sitter jag och väntar som min deg som jag satt på jäsning! Jag tänkte baka morotsbröd, och degen håller alltså just nu på att jäsa för fullt. Imorgon bitti blir det med andra ord hembakat bröd till frukost, och just detta brödet är ju mitt, och sambons, favoritbröd! Har ni inte provat baka det än? Gör det då, nu, bums!
 
När brödbaket är avklarat ska det bli lite middag också är det tänkt. Jag hittade grytbitar igår när jag var och handlade, så idag blir det fläskgryta av något slag tänkte jag. Ska bli gott - det är ju det bästa med hösten - alla goda grytor och gratänger som värmer i magen! Eller vad säger ni?
God mat finns det ju dock gott om, även om det inte är grytor. Härom veckan kom min son spontant till mig och sa att han ville ha spagetti med tomatsås och brödpinnar till middag. Exakt var han hade fått det ifrån vet jag inte, men han nämnde något om något barnprogram där någon åt just spagetti med tomatsås och brödpinnar. Eftersom jag fick en sån fin vädjan, kunde jag ju dock inte göra annat än tillmötesgå den där söta lille linblonde pojken jag kallar min son. Så, sagt och gjort - min version av spagetti med tomatsås och brödpinnar.
 

Körsbärstomat- och basilikasås

 
4 portioner
 
  • 250 gram körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 1 dl basilika
  • salt och peppar
 
  1. Skär tomaterna i kvartar.
  2. Hacka vitlöksklyftorna och fräs vitlöken tillsammans med tomatkvartarna hastigt.
  3. Tillsätt sedan köttbuljong, grädde och mjölk och låt koka ihop. 
  4. Rör ner basilikan i såsen och red av såsen till önskad konsistens.
  5. Låt puttra samman i ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med pasta och exempelvis stekt fläsk eller stekt fläskfilé. Ja, och så brödpinnarna förstås!