Powered by Jasper Roberts - Blog

Morotssoppa

Hej och hå!
 
Just nu är jag i full fart på jobbet igen! Liiite trött efter gårdagens bowling- och middagskväll är jag nog allt, men det går bra ändå! Nu är det ju nämligen torsdag igen, och torsdagar innebär ju som bekant att det är full fart frmåt, mot helgen! Alltid lika skönt helt enkelt! 
Först ska dock denna torsdagen avverkas, och idag på jobbet är det soppa till lunch, som alla andra torsdagar. Soppa till lunch och pannkakor till efterrätt, det hör torsdagar till! Jag ska dessutom förbereda ett gäng hamburgare som de ska ha att mumsa på till kvällsmat... En sak i taget dock, och just nu är det lunch som står först på menyn - soppan! 
Här på bloggen blir det därför också soppa till lunch idag, och idag tänkte jag bjuda på en vegetarisk soppa, nämligen morotssoppa! Det kanske inte är så ofta man äter det, och det är ganska synd egentligen för det är verkligen gott!! Testa vet jag! Passar ypperligt bra som förrätt om inget annat! 
 

Morotssoppa

 
4 portioner
  • 1 kg gram morötter
  • ca 10 cm purjolök
  • 8,5 dl vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt och peppar
 
  1. Finhacka morötterna och purjolöken och fräs den i lite olja.
  2. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka upp och låt puttra i ca 5-7 minuter tills morötterna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät och tillsätt sedan matlagningsgrädde. Låt sjuda några minuter så soppan är genomvarm. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera eventuellt tillsammans med hemmagjorda frikadeller, för en lite matigare soppa, och en klick naturell kesella. Strössla gärna dessutom lite persilja över, som pricken över i.
 
 

#1 - - Julia:

Detta ser jättegott ut! Perfekt för en morotsfantast som undertecknad.