Powered by Jasper Roberts - Blog

Citronkladdkaka

Godmorgon lördag!
 
Härligt med helg igen! Det tröttnar man liksom aldrig på helt enkelt, eller vad säger ni?
 
När det är helg vill man kanske ha lite extra gott till fikat, eller kanske till och med till efterrätt? Speciellt en lördag som denna, påskafton som det faktiskt är idag! Idag blir det med andra ord stor påskmiddag på jobbet - jag tänkte duka fram en påskbuffé som heter duga till våra fina kunder! Missa inte en liten sneak peak på all den goda maten - kika in hos mig på Instagram för massor med bilder!
 

@vardagsmatalajess

 
Mat i all ära, men efterrätt måste man ju också ha en dag som denna, eller hru? Kanske har ni just nu insett att ni glömt baka påskfika i allt matstöket? Ja, men då har jag ett jättebra förslag! Vad sägs om en riktigt kladdig Citronkaka? Löjligt gott med en frisk smak! Extra plus i kanten får den så klart också för att den går snabbt att göra!
Godast är kakan om man låter den stå några timmar innan servering, så kom igen nu - sätt igång och baka direkt vet jag! Sen är det bara att njuta i eftermiddag eller kanske imorgon!
 

Citronkladdkaka

 
8-12 personer
 
  • 150 gram smör
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
 
 
      
 
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Riv skalet av citronenerna och pressa ur saften, ner i äggblandningen. 
  3. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och smör. Vispa samman till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  5. Grädda kakan på 175 grader i ca 35-40 minuter.
  6. Ställ svalt innan servering och låt kakan stanna till sig.
 
Servera tillsammans med en klick grädde eller lite smaksatt kesella till en rykande het kopp kaffe! 
 
 
 
Tips!
Häll några droppar gul hushållsfärg i smeten! En extra gul och fin kaka som passar perfekt till påskfikat helt enkelt!