Powered by Jasper Roberts - Blog

Nikkalouktasoppa

God fredagskväll mina vänner!
 
Det blir ett sent inlägg idag också... Det har varit långa och trötta dagar denna veckan, och ska jag vara ärlig så känns det som att jag är på väg att bli sjuk. Min dotter är genomförkyld och jag misstänker att jag står på tur då jag känner att kroppen inte riktigt är på topp. Jag är dock ledig nu fram till tisdag, vilket innebär att jag har hela tre dagar på mig att vila upp mig, så jag hoppas att det gör susen. Håll tummarna!
 
Eftersom klockan hunnit bli så mycket så känns det lite sent med ett middagstips idag, även om det är fredag. Jag har dock så klart ett annat jättebra tips inför lördagens lunch! Soppa!
Soppa måste ju vara den ultimata höstmaten egentligen, tillsammans med de mustiga grytorna. Fördelen med en god och värmade soppa framför en gryta av samma slag är ju dock att soppan går mycket snabbare att göra! En av favoritsopporna här hemma är en god Nikkalouktasoppa, som alla i familjen uppskattar. Prova gärna, jag tror inte ni kommer bli besvikna!
 

Nikkalouktasoppa

 
 
4 portioner
 
  • 1 liten purjolök
  • 1 litet vitkålshuvud
  • ca 300 gram nötfärs
  • 2 msk senap
  • 2 msk tomatspuré
  • 2 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • persilja
 
  1. Strimla purjolöken och finstrimla vitkålen.
  2. Fräs färsen i en stor gryta och tillsätt sedan purjolök, vitkål, senap och tomatpuré. Rör runt.
  3. Häll över vattnet, lägg ner lagerbladen och smula ner buljongtärningarna. Låt koka i ca 15-20 minuter.
  4. Smaka av med soja, salt och peppar.
  5. Strö över persiljan vid servering.
 
Servera soppan rykande het, och gärna med ett knäckebröd vid sidan om. 
 
 
Ha nu en riktigt bra fredagskväll allihopa! Själv ska jag krypa upp i soffan under en filt framför tvn och hoppas att jag mår lite bättre imorgon! På återseende! 
 
 

#1 - - Johan Sjöström:

Den här har jag varit sugen på lääääänge, ikväll är det troligtvis premiär i vårt La casa!

Svar: Spännande, hoppas det smakade! :-)
Jessica Fransson

#2 - - Johan Sjöström:

Så då var den tillagad och den var kanongod!

Blev lunch till idag och 2 dagar till på den satsen. Garanterat inte sista gången jag gör den. Tack för inspirationen.

Keep up the good work!

Svar: Men Gud så roligt att höra! Tack ska du ha! :-)
Jessica Fransson