Powered by Jasper Roberts - Blog

Kassler Florentine

Hej och god eftermiddag härliga läsare!
 
Just nu är jag mitt uppe i en jobbhelg, men är för tillfället på en par timmar lång paus innan det är dags igen. Jag har haft fullt upp på jobbet idag med att bland annat göra chokladfyllda, grillade bananer till efterrätt och gjort en god grönsaksstuvning som vi ska ha till kvällsmaten. Dessutom har jag fullt upp med att planera menyer för några veckor framåt - det är lika bra att ha framförhållning så slipper man stressen som kan uppstå annars!
Är ni många där ute som gör måltidsplaneringar? Jag gör ju inte bara på jobbet, utan även hemma. Det underlättar inte bara inhandlingen, utan det håller även ner kostanderna något, plus att middagrna oftast blir mer varierade. När man inte vet vad man ska laga blir det ju annars oftast att man tar till samma maträtter som man oftast lagar, är det inte så? Vad har ni själva för stående middagar hemma som ni oftast återkommer till varje vecka? 
 
Något som jag väldigt ofta serverar här hemma är kassler! Barnen älskar kassler och vi vuxna älskar kassler, så det är en tacksam maträtt att ha i vårt hus. Kassler kan ju lätt bli lite tråkigt om man bara serverar den som den är varje gång, så därför försöker jag variera kasslerrätterna så mycket jag kan. En av favorittillagningssätten är en så kallad Kassler Florentine! Något som serveras "Floretine" innebär att man serverar maten med en god ost- och spenatsås, vilket alltså innebär att man kan servera det mesta a la "Florentine". Denna kasslern tillagar jag tillsammans med såsen istället för att servara den som tillbehör, och det blir vansinnigt krämigt och gott! Perfekt vardagsmat som passar lika bra till helgen. Prova! Gärna redan ikväll tycker jag!
 

Kassler Florentine

 
4 portioner
 
  • 8 skivor kassler
  • 2 tomater
  • ca 1 tsk dragon
  • 250 gram fryst bladspenat
  • salt och peppar
 
  1. Tina bladspenaten och låt vattnet rinna av. Bred ut spenaten i botten av en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg kasslerskivorna ovanpå spenatbädden. Skiva tomaterna och lägg dem på kasslerskivorna. Toppa med dragon.
 
 
Ostsås:
  • 2 msk flytade margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl riven ost
  • salt och peppar
 
  1. Värm margarinet i en kastrull och häll på vetemjölet. Rör runt. Späd med mjölken under omrörning.
  2. Koka upp och låt såsen koka minst fem minuter.
  3. Tillsätt osten och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen ovanpå kasslerna i ugnsformen. Gratinera på 225 grader i ca 20 minuter, tills ostsåsen får fin färg.
 
Servera sedan gärna tillsammans med kokt potatis eller ris, och en god sallad!
 
 
Ska ni ha gäster  i helgen? Detta är en jättebra bjudrätt då den går snabbt att förbereda och snabbt att tillaga. Dessutom sköter den ju sig själv i ugnen större delen av tiden så ni har tid att koncentrera er på era gäster istället. Har ni många gäster kan den dessutom med fördel tillagas i en djup långpanna istället! 
 
 
Trevlig helg allihopa!!