Powered by Jasper Roberts - Blog

Griljerad julskinka

Hej min vänner!
 
Lördag eftermiddag... Imorgon är det 1a Advent redan! Har ni förberett med god adventsfika än? Imorgon, och kommande tre söndagar kommer jag tipsa om bakverk som passar ypperligt bra till de mysiga adventsfikorna i skenet av levande ljus! Det får ni inte missa, speciellt om ni som jag är lite extra förtjust i just jul-smakande bakverk. Vill ni redan nu börja baka något inför morgondagen? Då rekomenderar jag väldigt starkt de goda kanelkakorna som är ständigt återkommande här hemma vid denna årtiden! Så goda!
 
Innan ni dock både bakar och fikar imorgon så tycker jag att ni, som jag, definitivt ska inleda december månad med en skinkmacka till frukost! Jag fullkomligt älskar skinkmackor och äter dem i massor varje decmber månad vill jag lova! Helst vill jag ha dem på kavring och toppa skinkan med extra senap på - MUMS!!
 
Jag brukar köpa färdigkokt helgskinka som jag sedan griljerar lite snabbt.
 

Griljerad julskinka

 
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • sesamfrön och ströbröd
 
  1. Blanda samman äggula och senap. Pensla över den färdigkokta helgskinkan.
  2. Strö över ströbröd.
  3. Griljera i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter till den får en fin färg.
 
 
Tips!
Vill ni piffa till griljeringen ytterligare? Prova gärna en ört- och sesamgriljerad skinka denna julen!