Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingpizza med chili-tomatsås

Hej där ute!
 
1 maj idag! Underbar känsla att vakna upp och veta att det snart är sommar! Solen skiner utanför och grannbarnen spelar fotboll på gräsmattan utan jackor. Sommaridyllen utan tvekan, och jag tänker ta tillvara på vartenda sekund av den!
 
Vi har ganska nyligen ätit lunch här hemma, det blev lite senare än vanligt idag, men när hela familjen är ledig så får man passa på att sova extra länge! Vi åt dessutom lite lyx-lunch i form av hemmjorda våfflor. Det händer inte ofta, men idag skämde vi bort oss lite extra minsann, och gott var det kan ni tro!
Ikväll drar vi igång grillen igen tänke vi! Det ska grillas flintastek, den första, men garanterat långt ifrån sista, detta året. Till den ska jag slänga ihop en underbart god och enkel potatissallad som alla i familjen fullkomligt älskar. Den är en given favorit under hela sommaren så den får ni inte missa sen.
 
Nu tänkte jag dock dela med mig av ett tips på en hemmagjord pizza som åts här förra veckan. Det här är ett jättebra snabbrecept för en spontan pizza, när man kanske har lite bråttom, eller planerat lite dåligt. ;-) Variera toppingen och såsen kan man så klart göra i all oändlighet, efter tycke och smak.

Kycklingpizza

 
 
6 portioner
 
Pizzadeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
Tomatsås:
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl chilisås
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk oregano
Topping:
  • 3 kycklingfiléer
  • Knorrs kycklingkrydda
  • ca 200 gram champinjoner
  • ca 2 dl riven ost
 
  1. Pizzadegen: Blanda de torra ingredienserna först, häll sedan i mjölken och oljan och bearbeta till en smidig deg. Kavla ut den på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Tomatsås: Blanda samman alla ingredienserna. Smaka sist av med saltet.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen.
  4. Topping: Tärna kycklingfilén och stek färdig. Krydda med kycklingkrydda. Skiva champinjonerna.
  5. Fördela kycklingen och champinjonerna på pizzan och avsluta med riven ost.
  6. Grädda pizzan på 225 grader i ca 15 minuter, tills osten smält och fått en gyllene färg.
Servera tillsammans med en hemmagjord pizzasallad eller vanlig grönsallad.
 
Smaklig måltid, och en fortsatt trevlig 1 maj! Vi ses och hörs igen snart! :-)