Powered by Jasper Roberts - Blog

Seg hallonpaj med limegrädde

Godmorgon alla!
 
Nu är barnen iväg och min morgon började som vanligt med att kolla in ett par av mina favoritbloggar med frukostknäcket i handen! En lugn stund för mig själv.
 
Igår hade jag tänkt ge er recpetet på världens godaste sega hallonpaj, men jag var helt slut efter mina gäster åkt hem så jag fastnade i soffan och var dessutom i säng innan 23! Måste vara rekord för mig verkligen! Jag är en en kronisk nattsuddare som jag nämnt innan.
 
Nu är jag dock piggare och ska dela med mig av receptet!
Jag vet egentligen inte om man ska kalla den paj, eller kaka, ni får kalla den vad ni vill. En sak vet jag dock och det är att den är förföriskt seg och god! Receptet har jag fått av min kära mormor för många år sedan och det har blivit välanvänt sedan dess vill jag lova! Det kanske inte är så konstigt dock, för mormödrar gör ju alltid bäst mat och fika, eller? Det gör i alla fall min mormor! Prova så får förstår ni vad jag menar!
 
Seg hallonpaj
 
(på väg in i ugnen)
 
 
1 form (ca 8 bitar)
 
  • 1 ägg
  • 2 dl socker (+ 2 msk att strö över)
  • 1 dl smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon
 
  1. Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut dem i en smörad form.
  2. Häll över hallonen och platta sedan ner dem lite så de sitter i degen (och inte bara ligger uppepå).
  3. Strö över 2 msk socker över hallonen.
  4. Grädda i mitten på ugnen i 175 grader i ca 40-45 minuter.
  5. Låt svalna innan servering.
 
 
När den är färdig är den så här härligt gyllenbrun och alldeles seg och härlig. Man kan med fördel servera den med vaniljsås, glass eller vilket tillbehör man nu brukar föredra. Själv tycker jag den är urgod att servera tillsammans med limegrädde som kompletterar hallonen väldigt väl.
 
 
Limegrädde
 
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk limejuice
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Vispa grädden. Blanda ner limejuice och vaniljsocker.
 
Låt er väl smaka önskar jag, och min mormor.